JEG HAR INGEN UTDANNING ELLER EN FAST JOBB

Som overskriften sier, så har jeg ingen utdanning eller en fast jobb.

Etter 3 år på videregående endte jeg opp med stryk i 5 fag. Jeg var så skolelei det siste året at jeg ikke brydde meg om jeg bestod eller strøk. Så dum var jeg da! Siden jeg ikke ville komme inn på noen skoler og ikke visste hva jeg egentlig ville gå, dro jeg på folkehøgskule. Jeg trengte å komme meg vekk fra Bergen, vekk fra det miljøet jeg hadde havnet i og starte på nytt. Jeg måtte lære å stå på egne ben og ikke være avhengig av noen andre. 

Jeg startet på en linje som het ´Australia Backpack´ på Borgund Folkehøgskule i slutten av august 2013. Dette året forandret livet mitt og jeg kunne absolutt ikke ha vært foruten dette året! Mens jeg gikk på folkehøgskulen og hadde ´the time of my life´, tok jeg noen eksamener for å rette opp på vitnemålet mitt, slik at jeg faktisk hadde et. Å fullføre et år på folkehøgskule gir deg 2 poeng, så det tenkte jeg var ganske så bra å ta med meg videre når jeg skulle søke på utdanninger.

Når skoleåret var ferdig, flyttet jeg hjem og jobbet fram til august 2015 på et sykehjem. Da startet jeg med å ta opp fag og bytte ut fag på Danielsen Intensivgymnas mens jeg jobbet deltid på Eurosko og dna. Jeg gikk der i 1 år, før jeg var ferdig med å få et fullstendig vitnemål. 

Problemet mitt videre var at jeg fortsatt ikke var helt sikker på hva jeg skulle gjøre og vikariatet mitt gikk ut hos Eurosko og dna. Jeg søkte på en ny jobb hos Kitch´n og så de skulle åpne en ny butikk på øyen der jeg bor. Jeg fikk jobben og være med å bygge opp butikken. Stillingen min der er ekstrahjelp, men det har vært så mye å gjøre at jeg har nok hatt en stilling på 70-80%. Etter å ha jobbet der i ca 2-3 måneder, fant jeg ut at jeg elsker å jobbe med salg og kundeservice. Jeg liker å jobbe med andre mennesker og være sosial. Jeg liker at det alltid er noe å lære om varene og at man alltid kan bli bedre!

Jeg sjekket da litt rundt på internett for å søke på utdanninger innenfor salg og service. Utdanningen for salgsmedarbeider er 2 år skole og 2 år opplæring i bedrift. Jeg kjente på hele meg at dette ikke ville være det riktige valget for meg. Jeg hadde virkelig ikke lyst til å sette meg på skolebenken igjen. Jeg hadde ikke lyst til å øve til prøver, ha framføringer og innleveringer. 

 

 

Jeg ringte til Hordaland Fylkeskommune for å høre om mulighetene og hva 23/5 regelen er. Jeg forklarte problemet mitt med at jeg var skolelei og 23/5 reglen ville være ganske grei for meg, siden jeg ikke hadde fått de beste karakterene. De fortalte meg muligheten om å jobbe fulltid uten læreplass i 5 år. Det vil si 5 år med 1600 timer per år, så totalt 8000 timer. Jeg kunne legge sammen alle timene jeg har jobbet på de forskjellige jobbene mine og fortsette å jobbe til jeg hadde nådd det antallet. Det de også sa var at jeg trengte en attest fra de forskjellige jobbene der det stod antall timer, hvilke gjøremål og hvilket evt ansvar jeg hadde. 

Dette tenkte jeg passet meg perfekt! Jeg som er så skolelei og bare vil jobbe, så kan jeg faktisk jobbe til jeg kan ta fagbrev og få en utdanning. 

Planen min nå er å finne meg en fulltidsjobb eller minst en 80% stilling, når jeg er ferdig med mammapermisjon. Jeg vil da jobbe til jeg har jobbet de timene jeg trenger for å kunne ta fagbrev og bli utdannet salgsmedarbeider. Deretter vil jeg gå skole og ta butikkledelse. Drømmen min er å starte en franchise butikk og senere eie en butikk selv. 

 

Job And Education Computer Keys Shows Choice Of Working Or Studying

Vi får se hva fremtiden bringer ✩

Første fokus er å komme meg igjennom graviditeten og nyte tiden etter med min kjære forlovede og det lille nurket vårt ❤

2 kommentarer

Anonym

21.03.2017 kl.12:41

Flott skrevet :)

Susanne Falch

23.03.2017 kl.10:33

Anonym: Tusen takk :)

Skriv en ny kommentar

hits