FYLTE HORN

I går lagde jeg og Eirik masse fylte horn. Dette er veldig greit å lage opp å ha masse av i frysen, til dager der man kommer sent hjem eller har dårlig tid.

Det er veldig enkelt å lage og du kan fylle de med akkurat det du vil. Her er oppskriften og fremgangsmåten vi brukte i går. 

Det blir 16 horn på denne oppskriften, så vi lagde 3 porsjoner og fikk 48 stk.

 

OPPSKRIFT: (16 horn)

10 dl hvetemel

1 pk gjær

4 dl vann 

1 ts salt

2 ss smeltet margarin

Valgfritt fyll (vi brukte pølser, kjøttdeig, løk, mais og ost)

 

FREMGANGSMÅTE:

Bland alle ingrediensene i en bolle og sett til heving.

La heve til dobbel størrelse.

Bruk ca halve deigen og kjevl ut til en stor sirkel.

Del så opp i 8 deler og tilsett fyllet. 

Rull sammen og legg på en plate med bakepapir.

Stekes på 225 grader i ca 10 min.

Sett til avkjøling og nyt eller fordel i poser og frys.

 

TOMATSAUS:

Bland en pk hakkede tomater med hvitløk og pk hakkede tomater med basilikum og oregano. Bland inn tomatpuré og tilsett gjerne krydder. Vi brukte basilikum og oregano.

Kok opp og sett til avkjøling.

 

Har du rester av sausen, kan den gjerne fryses og bruke til pizza eller noe annet senere.

 

Steg for steg i bilder:

Disse smakte kjempegodt! Ha gjerne litt salat og hvitløksdressing (eller en annen type dressing) ved siden av.

 

Enjoy ❤








 

8 kommentarer

lisarorvik

03.04.2017 kl.10:57

Så smart, tusen takk for tipset. Dette så jo bare så godt ut, må jeg prøve en dag :)

Susanne Falch

03.04.2017 kl.11:05

lisarorvik: Er så greit å ha et lite lager i frysen! De er kjempegode og superenkle å lage, så dette må du prøve :)

Nina

03.04.2017 kl.10:57

Nam det er lenge siden jeg har laget. Det må lages igjen en dag snart:). Takk for tips

Susanne Falch

03.04.2017 kl.11:07

Nina: Er ganske lenge siden jeg har laget det selv, så det var på tide! Er så godt å fylle opp frysen med disse, de er jo så gode :)

Iselin Renée

03.04.2017 kl.11:17

Dette må jeg prøve :)

Susanne Falch

03.04.2017 kl.12:51

Iselin Renée: Det må du gjøre :)

elisebr

03.04.2017 kl.11:37

Så flinke dere er :) Det er så godt med fylte horn! :) Ønsker dere en fin dag :)

Susanne Falch

03.04.2017 kl.12:51

elisebr: Ja, det er kjempegodt og så utrolig kjekt å ha i frysen :) Takk for det! Vi ønsker deg en fin dag videre :)

Skriv en ny kommentar

hits